Breng- en ophaalmomenten: Gastouderopvang is heel flexibel. Er zijn verschillende breng- en ophaalmomenten. Ook zijn er vaak kinderen van verschillende leeftijden bij Treintje100 aanwezig. Het is belangrijk om van tevoren een goede planning te hebben om alles rustig en goed te laten verlopen. Aan ouders vraag ik om op tijd wijzigingen in breng- en haal tijden en het ritme van het kind door te geven. Graag vooraf melden indien de breng en/of haal tijd af zal wijken van de afgesproken tijden.

Ruilen van een opvang dag is alleen mogelijk in overleg, en als er plek is.

Wanneer iemand anders uw kind komt ophalen dit graag even melden. Ik geef uw kind nooit mee aan een vreemde of aan bijv. een opa/oma die hier zomaar ineens op de stoep staan. Dan zal ik u even een belletje geven om dit met u te bespreken.

Vaste dagindeling: 06.30 uur: kinderen zijn dan welkom. 07:30 uur: ontbijten met brood, ontbijtkoek en melk. 9:30 uur: fruit + drinken  12:00 uur: lunchen 15:00 uur: koekje + drinken

Hier boven heb ik een regelmatige dagschema waarin in grote lijnen de vaste dingen altijd hetzelfde verlopen, zoals slapen (zoveel mogelijk naar het ritme van het kind) fruit eten en de maaltijden. Tussen de vaste momenten door, kiezen de kinderen zelf wat ze willen gaan doen en wat mogelijk is. Ook bied ik ze activiteiten aan waaruit ze kunnen kiezen. Het ene kind heeft veel interesse voor knutselen terwijl het andere kind het liefst alleen met auto’s speelt. Met mooi weer zijn we veel buiten te vinden, of in de tuin of we zijn lekker aan het toeren met de bolderkar.

Ziekte.. Als uw kind ziek is, is er telefonisch contact. Samen wordt er bepaald of uw kind naar de opvang kan. Bij medicijn gebruik houd ik de richtlijnen aan van de GGD, dit is bijvoorbeeld alleen mogelijk wanneer dit medisch verantwoord is. Naam en toenaam van het kind staan op de medicatie en waarvoor het is en de hoeveelheid die dient toegediend te worden. Wilt u melden als een kind een zetpil voor het brengen toegediend heeft gekregen? Dan zal ik vaker kijken tijdens het slapen, en het kind gedurende de dag goed in de gaten houden.

Meebrengen.. Kinderen worden nu eenmaal wel eens vies. Door spelen met water, modder of zand, door knoeien of andere ongelukjes. Daarom is het handig om altijd reserve kleding mee te geven.

Liever geen speelgoed meegeven of sieraden omdoen. Dit kan kwijt raken of stuk gaan en is geheel voor eigen risico.

 

Pin It on Pinterest